Genderdiversiteit op middelbare scholen

Hoera een mensjeHoe ga je als school om met een leerling die een andere naam wil, maar de ouders niet? Welke naam zet je op het diploma? Naast praktische vragen bespreken we hoe je een veilig klimaat op de school creëert voor iedereen.

Vragen
Wat speelt er bij de leerlingen, hoe begeleidt je een gender coming out, hoe ga je ermee om bij ouder/leerling gesprekken, hoe gaat het binnen de GSA (Gender & Sexuality Alliance), welke vragen worstelen leerlingen omtrent dit thema, speelt het een rol bij sporten op school etc. Ook inventariseren we welke themas en vragen er leven op middelbare scholen over genderdiversiteit.

Kennis bijeenkomsten
Bureau Discriminatiezaken Kennemerland organiseert in april 2022 twee kennis bijeenkomsten voor zorgcoördinatoren van middelbare scholen in de regio. Een ervaringsdeskundige gastspreker is aanwezig samen met een trainer van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

De uitwisselingen zijn een onderdeel van de regenboogactiviteiten van de gemeenten Haarlemmermeer, Haarlem en Velsen. Aanleiding voor dit thema was het verzoek van een docent voor kennis uitwisseling op dit thema tijdens een GSA-meet up in november 2022.

 

 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download