Racisme, afkomst, huidskleur

Ik neem vrij op 1 juli

Wij, de medewerkers van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, en nog veel meer organisaties in Nederland geven op 1 juli een statement af. Ons bureau is gesloten en we zijn niet bereikbaar. Doe mee. Neem ook vrij.

Jaarlijks vindt op 1 juli, tijdens Keti Koti (verbroken ketenen), een herdenking plaats en wordt ook de afschaffing van de slavernij gevierd. Maar… de overheid erkent deze deze datum (nog) niet als nationale feestdag en er vindt geen nationale herdenking plaats. We willen dat Nederland zijn verantwoordelijkheid neemt in deze gedeelde geschiedenis. Het is daarom hoog tijd om 1 juli te erkennen als een nationale feest- en herdenkingsdag.

Dit beeld is van de campagne ‘Ik neem vrij, totdat we allemaal vrij zijn’ om voor meer draagvlak te zorgen voor een nationale vrije dag op 1 juli. De organisaties erachter zijn FunX, The Black Archives, Nederland Wordt Beter, DeGoedeZaak, Tony’s Chocolonely en LUSH.

PS we zijn natuurlijk wel aanwezig bij allerlei 1 juli activiteiten in Haarlem en Haarlemmermeer.

Lees meer over de nationale feestdag op 1 juli en/of teken de petitie:

https://actie.degoedezaak.org/petitions/1-juli-moet-een-nationale-feest-en-herdenkingsdag-worden

https://www.degoedezaak.org/wij-geven-ons-personeel-vrij-op-1-juli/

Meer informatie bij: Frederique Janss, 023 5315842