Vacature: Consulent discriminatiezaken (m/v/x) – 24 uur/week (standplaats Haarlem)

Collega gezochtAls consulent discriminatiezaken ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen die te maken hebben met discriminatie en met ons contact opnemen. Je geeft informatie en advies aan particulieren, instellingen, bedrijven en overheden over oorzaken en achtergronden van discriminatie, wet- en regelgeving en mogelijkheden voor een beleidsmatige aanpak van discriminatie.

Je werkt daarnaast ‘outreachend’ en onderhoudt daartoe contacten in een breed netwerk. We willen meer inzetten op het leggen van verbindingen en mogelijkheden om projecten (mee) te organiseren om bewustwording over discriminatie te vergroten. Dit is nadrukkelijk ook onderdeel van de functie.

Over de organisatie
Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BDK) is het kenniscentrum over discriminatie in de regio Kennemerland. Burgers, instellingen, bedrijven en overheden kunnen bij ons terecht voor informatie, advies en ondersteuning bij de aanpak van discriminatie en het bevorderen van gelijke behandeling. De organisatie signaleert door een proactieve opstelling relevante ontwikkelingen en informeert en adviseert overheden en andere belanghebbenden hierover. De organisatie ontplooit diverse initiatieven op het gebied van voorlichting, preventie en onderzoek.

Voor de klachtbehandeling en bijkomende werkzaamheden is het Bureau Discriminatiezaken op zoek naar een collega:

Vacature: Consulent discriminatiezaken (m/v/x),  24 uur per week
Standplaats: Haarlem, reactie: tot 25 juni 2022

Functie-eisen
Wij zoeken een betrokken, cultuur sensitieve collega met inlevingsvermogen en goede luistervaardigheid die in staat is om zelfstandig – op basis van een gedegen inventarisatie en analyse van de (hulp)vraag, kennis over relevante wet- en regelgeving, methodieken voor klachtenbehandeling en achtergronden van de doelgroepen – de (hulp)vraag te vertalen in:
– informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een discriminatieklacht;
– informatie en beleidsadvies voor een structurele aanpak van discriminatie.
Daarnaast verwachten we dat je in staat bent om:
– vanuit een proactieve opstelling contacten te onderhouden met relevante partners op lokaal en regionaal niveau voor de afhandeling van klachten en informatie- en adviesverzoeken;
– je mondeling en schriftelijk goed uit te drukken.

Je beschikt over een afgeronde, relevante opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur SJD of HBO-Recht of je hebt relevante ervaring.

We bieden:
– een functie voor in beginsel een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
– een dynamische baan in een enthousiaste en professionele organisatie in het middelpunt van actuele maatschappelijke vraagstukken. De organisatie kenmerkt zich door een informele werksfeer met ruimte voor eigen initiatief.
– salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk (schaal 8). Standplaats is Haarlem.

Meer weten?
Neem contact op met Madjori Veldema, telefoon 023-5315842 of per email mcv@bdkennemerland.nl .

Solliciteren
Je sollicitatie met motivatie en cv kun je tot 25 juni 2022 richten aan:
Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, t.a.v. Frederique Janss
Postbus 284
2000 AG Haarlem
of per email naar fj@bdkennemerland.nl

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download