(Homo)seksuele gerichtheid

Regenboog talkshow met Hans Klok 2022 in Velsen

Op zondag 9 oktober hijst de Regenboogbrigade op Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen de Regenboogvlag en wordt de Regenboogloper uitgerold. Om 14.00 uur lost theaterdiva Dolly Bellefleur het startschot van een twee uur durende rake én feestelijke theatertalkshow, waaraan dit jaar wordt meegewerkt door o.a. illusionist Hans Klok, D66-Eerste Kamerlid Boris O. Dittrich, filmregisseur Shariff Nasr, Karin Blankenstein (John Blankenstein Foundation), danser Regilio Sedoc (Danstheater AYA), Chantel van der Putten (Roze Kameraden Feyenoord), Frederique Janss (o.a. Pink Panel onderzoek) en de Velsense wethouders Marianne Steijn (Zorg & Welzijn) en Bram Diepstraten (Sport).

 

Met de gratis toegankelijke, magazine-achtige theatertalkshow wil Velsen een groot publiek betrekken bij haar activiteiten. Maar óók wil Velsen met zoveel mogelijk sympathisanten, betrokkenen en vrijwilligers, onder aansporing van gastvrouw Dolly Bellefleur, vieren wat er in de afgelopen jaren is bereikt.

Activiteit: Regenboog Talkshow door Regenboogbrigade Velsen met o.a. Dolly Bellefleur, Hans Klok, Boris Dittrich, Shariff Nasr en de Velsense wethouders Marianne Steijn en Bram Diepstraten
Plaats: Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Datum: zondag 9 oktober 2022
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Info + reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl

Films
Na de talkshow draait het Filmtheater Velsen twee toepasselijke speelfilms. Om 17.00 uur is dat SWAN SONG (VS 2021) met een volgens de kenners ‘verrukkelijke rol’ van de Duitse steracteur Udo Kier, die als een flamboyante hairstylist op rijpe leeftijd én op de valreep de zin van zijn leven (her)ontdekt. Om 20.00 uur vindt de Nederlandse voorpremière plaats van EL HOUB (Ned 2022), het regiedebuut van Shariff Nasr. El Houb schetst een tragikomisch beeld over de zwijgcultuur binnen een Arabische familie, waarvan de zoon het hoge woord uitspreekt dat hij op mannen valt. El Houb ging op een groot Amerikaans filmfestival in wereldpremière en baarde daar zoveel opzien dat de filmrelease in Amerika en Canada al een feit is. Maar eerst dus Velsen én Nederland.

Over de Regenboogbrigade
De gemeente Velsen is een Regenbooggemeente. Dat wil zeggen dat de gemeente actief een beleid ontwikkelt voor de acceptie van LHBTIQ+ers. Veel van de uitvoering daarvan ligt bij de Velsense Regenboogbrigade. Dit is een lokaal samenwerkingsverband van COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Stichting Welzijn Velsen, Stichting Regenboog loket, Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen en de Gemeente Velsen. Met haar activiteiten wil de Regenboogbrigade de zichtbaarheid en de sociale acceptatie van de seksuele diversiteit vergroten. En meer ruimte scheppen voor verdraagzaamheid en zelfacceptatie. Op straat, op school, op sportverenigingen en waar dan ook.

Meer informatie: Frederique Janss, 023 531 5842