(Homo)seksuele gerichtheid

Workshop Cultural Differences: wat is gewoon, wat is de gewoonte, wat is de regel?

Jongeren uitwisselingIn het Haarlemmeermeerse dorp Beinsdorp ontmoeten eind september vijfentwintig jongeren uit vier landen bij elkaar. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland verzorgt 29 september de workshop Cultural Differences tijdens deze internationale jongerenuitwisseling. Wat is de norm, wat is gewoon, wat is de gewoonte, wat is de regel, wat is de wet?

Vijf Haarlemmermeerse jongeren – die vrijwilliger zijn bij Stichting Maatvast Haarlemmermeer – organiseren de uitwisseling. Thema´s ´thinking outside the box´ ´my surroundings´ en ´cultural differences´ zijn een paar van de workshops die de jongeren gezamenlijk gaan volgen.

Voor het laatste thema bespreken we cultuurverschillen met veel interactieve opdrachten en beeldmateriaal. Die cultuurverschillen zijn niet alleen tussen regio’s en landen, maar zitten ook in stad versus platteland en jong versus oud. Wat is de norm, wat is gewoon, wat is de gewoonte? Ook de tijdsgeest speelt daarin een rol.

We hebben het dus over cultuurverschillen, maar verliezen universele waarden natuurlijk niet uit het oog. Evenals onderlinge verschillen, want DE Nederlander, Pool, Rus of Belg bestaat niet. De dimensies uit Geert Hofstede’s  boek ‘Allemaal Andersdenkenden’ gebruiken we als kapstok om dit brede thema te bespreken, en het grafische werk van Yang Liu’s ‘East Meets West’ om elkaars ervaringen te horen.

Meer informatie bij Noëlle Beerepoot, 023 5315842