Racisme, afkomst, huidskleur

Nieuwe talkshow: hoe divers en inclusief is cultuuronderwijs

Heel lang geleden in 2004 begon Kashif Amin als rondleider/museumdocent in het Tropenmuseum. Toen waren er niet veel collega’s die op hem leken. Hij realiseerde zich hoe belangrijk representatie is, ook in de cultuursector. Daarom besloot hij het in de allereerste aflevering van de Talkshow KEN JE ME? KENNEMER te hebben over… hoe divers en inclusief is het cultuuronderwijs in Haarlem?

Het werd een heel mooi gesprek, niet alleen over representatie maar ook of het huidige cultuuraanbod divers genoeg is en waarom dit zo belangrijk is. Voor veel groepen is een bezoek aan bijvoorbeeld een museum niet vanzelfsprekend, terwijl het wel kan bijdragen aan kansengelijkheid. Hoe kunnen we kunst en cultuur voor zoveel mogelijk verschillende groepen toegankelijk maken? Wat moet daar voor gedaan worden en welke verhalen moeten nog verteld worden?

Onze gasten zijn:
Marthe de Vet (Hoofd Publiek Frans Hals Museum);
Yoshina Davelaar (Docente tekenen, schilderen, CKV en kunstenares);
Annelies Siezenga (Directeur Basisschool De Wadden Molenwijk);
Marijke Licher (Directeur bestuurder bij Hart Haarlem).

Kijk hier de aflevering terug —> https://www.youtube.com/watch?v=z5UGS3By97s
Ook te beluisteren als podcast —> https://lnkd.in/ezrHKvEB

Diversiteit moet worden gevierd! Daarom ontvangt Bureau Discriminatiezaken Kennemerland elke maand gasten die hier over willen spreken. Kashif Amin werkt als trainer/voorlichter bij Bureau Discriminatiezaken.

Op 19 oktober om 19.30 uur is aflevering twee live te bekijken via de volgende link:
—>Livestream Pletterij

Meer informatie bij Kashif Amin: 023 5315842 of ka@bdkennemerland.nl