(Homo)seksuele gerichtheid

Zaterdag eerste Regenboogfestival van #Haarlemmermeer

Op zaterdag 15 oktober is het eerste Regenboogfestival van Haarlemmermeer. Vind jij het ook belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat je geaccepteerd wordt zoals je bent? Thuis, op straat, school, je werk en bij de sportclub? Kom ook naar deze dag vol activiteiten voor alle leeftijden.

Bureau Discriminatiezaken organiseert ook allerlei activiteiten deze middag: de vlaggenparade, we staan met mooie LHBTIQ+-boekjes en posters met een kraam op de infomarkt en we geven inhoud aan de talkshow.

2022_Regenboogfestival flyer_A5

Zie hier het complete programma:

PRIDE WALK, VLAGGENPARADE Loop mee met de Pride Walk van 15.00 tot 16.00 uur en laat zien waar je voor staat! Het verzamelpunt is Het Oude Raadhuis om 14.45 uur. Vanaf daar start de wandeling via het Regenboogvlak naar Het Cultuurgebouw. Deelnemers van de Pride Walk maken kans op geweldige prijzen. Graag vooraf even aanmelden via Het Cultuurgebouw.

OBESIA GRANDÉ De enige echte drag queen van Haarlemmermeer opent het Regenboogfestival in de passage van Het Cultuurgebouw met een spetterend optreden om 16.00 uur. Ook worden dan de winnaars van de prijzen bekend gemaakt.

REGENBOOG INFOMARKT Van 16.00 tot 18.00 uur is de infomarkt met o.a. de MENES photobooth, het rad van Fortuin van MeerWaarde, de MeerWaarde Regenboog ideeën muur, spoken word optredens en DJ Mr. Happyman.

CHILL-OUT SESSIE Chill-out sessies zijn bijeenkomsten georganiseerd voor en door jongeren, waarbij ze met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die ze belangrijk vinden. Deze keer een samenwerking met de jongerenwerk podcast ‘On The Spot ’. Een live opname van jongeren, experts en ervaringsdeskundigen over de thema’s Coming Out, Pride en de al dan niet acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Van 16.00 tot 17.30 uur.

PRAATCAFÉ MET TALKSHOW Deze show wordt afgetrapt met een leuke pubquiz, waarna serieuze thema’s aan bod komen tijdens de talkshow met als thema ‘Voelt de regenbooggemeenschap zich veilig in Haarlemmermeer?’. Gasten die hierbij aanschuiven zijn politie, COC, Bureau Discriminatiezaken en jongeren. Van 16.30 tot 19.00 uur in Duyckercafé.

PROMIS3+DJ M3W Als afsluiter van het Regenboogfestival speelt Promis3 in Duycker. Het repertoire van dit cyber-pop duo wordt gevormd door game soundtracks, anime, 00’s trance, dubstep, europop en meer. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang. Vanaf 20.00 uur. Tickets zijn nu te koop bij Duycker.