Racisme, afkomst, huidskleur

13 maart: Koloniaal Haarlem 2023 – uitwisselen & netwerken

Op 1 juli 2023 is het 150 jaar geleden dat de slavernij in de Nederlandse koloniën werd afgeschaft (na tien jaar ‘staatstoezicht). Ook in Haarlem organiseren diverse mensen en organisaties van alles. Niet alleen op 1 juli, maar juist ook in de weken en maanden daarvoor en daarna. Deze maandagmiddag 13 maart 2023 wisselen we de plannen uit. Schuif vooral aan als je ook plannen voor Koloniaal Haarlem en omgeving hebt.

Wanneer: maandag 13 maart 2023, 14:30-16:30 uur
14:15  Inloop
14:30  Uitwisselen van activiteiten die jij of jouw organisatie in 2023 gaat/wil uitvoeren
15:30  Netwerken en iets drinken en knabbelen
16:30  Einde

Waar: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
adres: Lange Herenvest 122, Haarlem
gebouw De Pletterij, zaal: De Loods

Aanmelden
Deze bijeenkomst is voor iedereen die in 2023 in en rond Haarlem met (de erfenis van) het koloniaal verleden en publiek aan de slag gaat. Sommigen uitvoerders zijn al decennia met de erfenis van het koloniaal verleden bezig, anderen doen het dit jaar voor het eerst. Ieder op eigen manier, op eigen thema’s, voor eigen doelgroepen. Doel van deze bijeenkomst op 13 april is elkaar informeren en versterken en het netwerk Koloniaal Haarlem 2023 uitbreiden. Je kan je aanmelden via 023 5315842 of mail naar: nb@bdkennemerland.nl dan zetten we je op de lijst. Deelname is gratis en voor iedereen die aan de slag wil met de erfenis van het koloniaal verleden in Haarlem.

Interesse
Kan je niet komen, maar wil je wel weten hoe het verder gaat met Koloniaal Haarlem? Sowieso maken we een verslag van wat iedereen gaat doen en mailen we dat na afloop weer rond. Hopelijk kunnen we elkaar zo versterken, inspireren en ondersteunen. Mocht je dit verslag willen ontvangen, mail dan even naar nb@bdkennemerland.nl.