Vacature: medewerker voorlichting & training (m/v/x)

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland  is op zoek naar een medewerker voorlichting & training (m/v/x). Reageren kan t/m 14 juli 2023. Als medewerker voorlichting en projecten kom je, samen met je collega’s, op zoveel mogelijk plekken in Kennemerland, om allerlei mensen te informeren over wat discriminatie is en wat het effect daarvan is op mensen en op de samenleving. Om mensen bewust te maken van hun eigen (vaak onbewuste) vooroordelen en over wat je zelf, of als organisatie, kunt doen om discriminatie tegen te gaan.

De vacature is ondertussen vervuld.

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is een onafhankelijke stichting en het expertisebureau voor gelijke behandeling en discriminatiezaken in de regio Kennemerland. Wij zetten ons in om gelijke behandeling te bevorderen en discriminatie tegen te gaan. Dit doen wij door middel van klachtenbehandeling, voorlichting, onderzoek en beleidsadvies. Discriminatiegronden die we bij ons werk vaak tegenkomen zijn afkomst, leeftijd, religie,  handicap/ chronische ziekte, seksuele voorkeur en geslacht.

Voor ons team zijn we voor 24 uur op zoek naar versterking van ons team van voorlichting en training en projecten.

OVER DE FUNCTIE

Als medewerker voorlichting en projecten kom je, samen met je collega’s, op zoveel mogelijk plekken in Kennemerland, om allerlei mensen te informeren over wat discriminatie is en wat het effect daarvan is op mensen en op de samenleving. Om mensen bewust te maken van hun eigen (vaak onbewuste) vooroordelen en over wat je zelf, of als organisatie, kunt doen om discriminatie tegen te gaan.

Zo organiseren we bijvoorbeeld projecten en geven gastlessen op basisscholen, middelbare scholen en MBO. Daarnaast geven we trainingen en workshops aan volwassenen, zoals jongerenwerkers, ambtenaren, medewerkers bij politie, bij bedrijven, instellingen, ouders etc. Soms kom je in actie naar aanleiding van een melding of klacht bij het bureau, soms ga je pro actief de regio in om op eigen initiatief voorlichtingen en projecten te pluggen.

Het is een heel gevarieerde functie waarbij je allerlei mensen traint op één onderwerp: discriminatie en gelijke behandeling. Maar het is ook een functie die organisatietalent vereist en waarbij je initiatief nodig hebt om projecten van de grond te tillen.

Het ontwikkelen en onderhouden van het netwerk dat hierbij nodig is, is ook een onderdeel van deze functie. Je werkt ‘outreachend’ en onderhoudt daartoe contacten in een breed netwerk. Samenwerking met lokale organisaties is essentieel.

WIJ ZOEKEN (ons ultieme wensenlijstje)

Een betrokken collega die:

–           ervaring en/of affiniteit heeft met het antidiscriminatie- en gelijke behandelingsveld

–           aantoonbare ervaring heeft met lesgeven aan / trainen van jongeren en/of volwassenen

–           projecten kan opstarten, initiatief neemt, op organisaties afstapt

–           het leuk vindt om door de hele regio te werken

–           zowel zelfstandig als in teamverband kan werken

–           doortastend en flexibel is

–           klantgericht en pragmatisch ingesteld is

–           een divers netwerk heeft in Kennemerland, of in staat is dit snel op te bouwen

–           in verband met spanwijdte werkgebied mobiel is

–           belangstelling heeft voor de actualiteit op dit vakgebied.

WIJ BIEDEN

–           Een jaarcontract voor 24 uur per week. Bij wederzijdse tevredenheid is verlenging de intentie.

–           Een dynamische baan in een enthousiaste en professionele organisatie in het middelpunt van actuele maatschappelijke vraagstukken.

–           Een klein team met een informele werksfeer en veel ruimte voor eigen initiatief.

–           Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform de CAO Sociaal Werk (schaal 8).

 

LOCATIE

Ons kantoor is gevestigd in Haarlem. Dat is de ‘standplaats’, maar de voorlichting vindt plaats op basisscholen en in het voortgezet onderwijs en aan volwassenen in de hele regio Kennemerland (de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen, Zandvoort).

 

SOLLICITEREN

Herken je jezelf in dit functieprofiel, heb je interesse en ben je op korte termijn beschikbaar? Stuur dan uiterlijk 14 juli je schriftelijke sollicitatie met cv en motivatie naar:

Frederique Janss bij Bureau Discriminatiezaken, fj@bdkennemerland.nl

Voor meer informatie kan je mailen naar de heer Kashif Amin, ka@bdkennemerland.nl

Een eerste ronde gesprekken willen we in week 29 plannen.

 

Meer informatie over de organisatie vind je op www.bdkennemerland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download