Nieuwe naam voor Bureau Discriminatiezaken

Vanaf volgend jaar gaan de Nederlandse antidiscriminatiebureaus verder onder de naam Discriminatie.nl. Dat geldt dus ook voor Weggever 40-jarig jubileum DiscriminatiebureauBureau Discriminatiezaken Kennemerland.

Door te kiezen voor één gezamenlijke naam (met regioaanduiding) hopen de bureaus de naamsbekendheid, uniformiteit en meldingsbereidheid te vergroten. Ook de sociale media van de bureaus worden aangepast aan de nieuwe namen en de bijbehorende huisstijl. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.
In de loop van 2023 zullen de bureaus, in samenwerking met het ministerie, meer duidelijk maken over de plannen om een nog professionelere en laagdrempeligere branche te realiseren. Met haar vertegenwoordiging in de landelijke werkgroep Communicatie van Discriminatie.nl, die dit proces mede vorm moet geven, werkt het Bureau Discriminatiezaken van harte mee aan de omschakeling.