Racisme, afkomst, huidskleur

6 oktober: Wijkcafé Gedeelde Waarden in IJmuiden/Velsen

Praat en eet mee… In Nederland zijn de woorden ‘vrijheid’, ‘gelijkwaardigheid’ en ‘solidariteit’ heel belangrijk. Toch staan we steeds vaker tegenover elkaar, zijn we het niet met elkaar eens en lijkt het alsof er steeds minder goed naar elkaar geluisterd wordt.

Tijdens het Wijkcafé Gedeelde Waarden gaan we juist op zoek naar wat ons bindt en welke waarden we samen delen. Want wat betekent ‘vrijheid’ eigenlijk? We hebben recht op vrijheid van meningsuiting, maar betekent dit ook dat je alles maar moet zeggen? Is jouw vrijheid hetzelfde als de vrijheid van de ander?
Kunnen we daar samen iets aan doen? Door met elkaar over deze vragen te praten, kunnen we de afstand tussen onszelf en anderen verkleinen. Dat is dan ook wat we gaan doen tijdens het Wijkcafé Gedeelde Waarden in IJmuiden.
Datum: vrijdag 6 oktober 2023
Tijd: 17.30 uur – 21.00 uur
Plaats: Huis van de Wijk de Dwarsligger – Welzijn Velsen, Planetenweg 338, 1974 BP IJmuiden
Graag aanmelden info@bdkennemerland.nl of 023 5315842. Deelname is gratis.