(Homo)seksuele gerichtheid

23 nov: Let’s Meet GSA bijeenkomst in Haarlem

We gaan in gesprek met leerlingen en docenten van scholen met een Gender & Sexuality Alliance (GSA). Centraal staat de vraag: Hoe bevorderen we de acceptatie van (seksuele) diversiteit op school, en wat is de rol van GSA’s en Paarse Vrijdag daarbij? Er zijn sprekers, optredens, entertainment, en er is discussie en uitwisseling van ervaringen.

De GSA (Gender and Sexuality Alliance) en Paarse Vrijdag zijn al lange tijd begrippen op veel scholen. Beide in het leven geroepen om acceptatie, veiligheid en viering van (seksuele) diversiteit te bevorderen. Soms wekken de activiteiten weerstand op bij sommige leerlingen, bij sommige ouders en soms zelfs bij docenten.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat activiteiten die bedoeld zijn voor bevordering van acceptatie van diversiteit, een averechts effect hebben. Wat kan wel helpen bij het bevorderen van begrip, en minimaal respect, voor elkaar? Moeten de toeters en bellen van Paarse Vrijdag af? Minder vieren en meer in gesprek met elkaar? Is er meer uitleg nodig? Hoe zorgen we dat leerlingen, ouders en anderen, kunnen omgaan met verschillen en zich in elkaar kunnen verplaatsen?

Daar hebben we het over tijdens deze middag. Centraal staat de vraag: Hoe bevorderen we (seksuele) diversiteit en acceptatie op school, en wat is de rol van GSA’s en Paarse Vrijdag daarbij? We wisselen ervaringen en ideeën uit, zorgen voor inspirerende sprekers en er is entertainment. Kortom, een middag die behalve nuttig, ook gezellig en leuk is om aan deel te nemen

En er is nog genoeg tijd om na te kletsen met een hapje en een drankje.

Voor wie: docenten, leerlingen (maakt niet of je lid bent van een GSA), andere belangstellenden (bijvoorbeeld pedagogisch, conciërge), schoolleiding, gemeenten.

Waar: Het Schoter, Sportweg 9 in Haarlem
Wanneer: donderdag 23 november
Hoe laat: inloop vanaf 15.45 u, start 16.00 u

De middag is een initiatief van Bureau Discriminatiezaken, Het Schoter en het COC Kennemerland.

Meer info via mvh@bdkennemerland.nl of 023 5315842