Racisme, afkomst, huidskleur

Geweld in Israël en Palestijnse gebieden roept emoties op

Het geweld in Israël en Gaza roept ook in de regio Kennemerland emoties op. Voor veel mensen is dit een periode van angst, verdriet, boosheid en machteloosheid over de toekomst. Er ontstaan discussies en soms staan mensen lijnrecht tegenover elkaar. Sommige mensen voelen zich onveilig. Hoewel het begrijpelijk is dat de emoties ook in onze regio soms hoog oplopen, mag dit echter nooit leiden tot discriminatie en uitsluiting.

Op basis van signalen en meldingen die wij als Bureau Discriminatiezaken Kennemerland ontvangen, kunnen we concluderen dat de opgelopen emoties ook gepaard gaan met (gevoelens van) discriminatie en uitsluiting, dit leidt soms tot moslimdiscriminatie of antisemitisme.

Discriminatie en uitsluiting tegengaan, daar zetten we ons voor in. Ervaar je discriminatie? Meld het. Wij luisteren naar je verhaal, geven (kosteloos) advies en zoeken samen naar een oplossing.

Neem contact met ons op via 023-531 5842 of info@bdkennemerland.nl of kijk op de website bij klachtbehandeling.