Regio

Santpoort

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is een stichting. Het is een onafhankelijke organisatie die werkt aan het stimuleren van een tolerante samenleving en het tegengaan van ongelijke behandeling. Dit doen we door middel van voorlichting, onderzoek en bemiddeling en juridische bijstand.

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is de nieuwe naam (sinds 2008) van het voormalige 'Anti Discriminatie Bureau (ADB) regio Haarlem' en is lid van de LBA, de landelijke branchevereniging van antidiscriminatiebureau'.

Wij zijn actief in de gemeentes: Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Heemskerk, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Recente activiteiten

Voorlichting

We geven trainingen, workshops en gastlessen over vooroordelen, gelijke behandeling, Art. 1 en discriminatie. Dat doen we op basis- en middelbare scholen, bij bedrijven, belangenverenigingen en zelforganisaties, en bij professionals. Basisonderwijs Van groep 1 tot groep 8, voor alle leeftijden van alle soorten basisscholen hebben we gastlessen. Over anders zijn, wat is vreemd en wat … Continued

Lees meer »

Advies en informatie

Met alle gegevens die het Bureau Discriminatiezaken verzamelt en ontvangt, kunnen wij instellingen, burgers, overheden en bedrijven adviseren en informeren op het gebied van anti-discriminatiebeleid en gelijke behandeling. Onderzoeken die wij uitvoeren dienen als aanleiding en onderbouwing om beleid te maken en uit te voeren. Niet alleen vanuit onszelf, maar juist ook voor anderen. We … Continued

Lees meer »